skip to Main Content

Om Modexagruppen

Modexagruppen har ett antal nyckelbegrepp som är våra ledstjärnor i arbetet – kvarboende hyresgäster är något vi ständigt jobbar för, Industriellt tänk säger något väsentligt om hur vi gör saker och resultatet av vårt arbete skall alltid vara bästa möjliga utifrån ett Hållbarhetsperspektiv.

Vår värdegrund:

Kunden först

Respekt för människan

Hållbarhet – på riktigt!

Utforska Modexagruppen

Logistikcentra

Så mycket som möjligt prefabriceras och lägenhetsanpassas redan på vårt Logistikcentra i Västerås.

Det är här vi ser till att varje lägenhet får rätt produkter med rätt kvalitet i rätt ordning – Lägenhetspackat så att det skall gå lätt att få med sig alla unika delar till rätt lägenhet. När allt är emballerat sker transport ut till våra entreprenörers/montörers lagerstationer. 80 % av våra leveranser sker med ett slingbilsystem. Genom att använda kända chaufförer kan vi minimera emballaget. Chauffören har nycklar till alla lagerplatser och fyller på med nya kök medans montören jobbar ute i lägenheterna. På retursträckan hämtar chauffören upp material och råvaror som skall till vår tillverkning eller från våra underleverantörer till Logistikcentrat.

Detta är ett exempel på vad vi menar med Hållbarhet – på riktigt!

Modexa Logistikcenter

Produktion

Modexa har, sedan bolaget bildades, bedrivit egen produktion. Vår produktionsanläggning ligger i direkt anslutning till vårt Logistikcentra i Västerås. Vi är specialister på att tillverka i specialmått och med extra hög kvalitet, för att klara den höga förslitningsgrad som gäller i hyresrätter. Vi lämnar 10 års garanti på våra varor och tjänster till de flesta av våra kunder.

Även i produktion är det hållbarhet som gäller. Vi lackerar alla våra ytbehandlade produkter med lösningsmedelsbaserad färg för att uppnå bästa förslitningsgrad, tålighet och livslängd. För att kunna nå denna kvalitetsnivå och samtidigt kunna stå upp för hållbarheten, har vi hela tiden varit i framkant med att rena all processluft katalytiskt. Vi är stolta över att ha renat all vår processluft katalytiskt till 96-97%. Modexa var först i branschen med denna teknik (1994).

Modexa produktion

Entreprenad/montage

När produkterna har levererats ut till alla lagerplatser runt om i landet, tar våra erfarna montörer och hantverkare över. Vi har ett mycket nära samarbete med ett 30-tal företag och hos dem är ca 150 personer utbildade och av oss godkända på vårt system. Lägger man till bostadsbolag som själva sköter sin montering och deras hantverkare så har vi utbildat ytterligare ca 100 hantverkare.

Förutom själva hantverket, är Modexamontörerna specialtränade i att att nå fram till hyresgäster, planera ihop sin logistik, få till allt i lägenheten med kvarboende hyresgäster, städa och forsla bort och återvinna avfall.

Många av dem har jobbat tillsammans med oss i över 20 år – trogna, finurliga, kreativa och mycket sociala personer som alltid levererar en fantastisk kvalitet på sina arbeten. De finns runt om i hela landet.

Modexa Mölndal

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Modexa Intertek ISO 9001:2015 • ISO 14001:2015 Certification
Back To Top