skip to Main Content

Ditt eget koncept

modexa

Koncept Kök & förvaring

Modexas koncept för kök och förvaring är utvecklade för att vara maximalt effektiva och unikt lägenhetsanpassade. Koncepten är baserade i ett industriellt processtänk och består av fyra genomarbetade delmoment:

 • Prefabricerade och lägenhetsanpassade produkter, som levereras lägenhetspaketerat.
 • Genomarbetade processer för minimerad störning och effektivt arbete inne i lägenhet.
 • Genomarbetade processer för etablering och avslut av arbete i lägenhet, s.k. kringtjänster, samordning, säkerhet/nyckelhantering.
 • Anpassad och involverande kommunikation med hyresgäst enligt Boendedialogen®

Målsättningen är att minimera störningen för hyresgäster, genom att maximera den värdeskapande tiden i hela genomförandet. Vägen dit är genomarbetade installationsprocesser som tar avstamp i Modexas värdegrund och i vårt varumärkesstatement ”medan livet pågår!”

Vi har lösningar för samtliga hantverkstjänster och hanterar också samordning av dessa. Våra hantverkarpartners är utbildade i Modexas sortiment, hållbarhetspolicy, värdegrund samt i själva hantverket och dess kvalitet. Alla genomgår en tvådagars utbildning där det också läggs mycket tid på mjuka och sociala frågor, kommunikation och Boendedialogen®.

Exempel på moment de olika koncepten kan innehålla:

 • Säkerhetsrutiner och nyckelhantering
 • Mätning av kök
 • Demontering och materialåtervinning / energiutvinning
 • Montering av snickerier
 • Kakel, rivning och sättning
 • Målning av skåpsstommar
 • Belysning och eldragning
 • VVS
 • Golv

KÖKSKONCEPT

Vi erbjuder tre olika konceptfamiljer för att göra det enkelt för dig och dina hyresgäster att välja. Inom varje konceptfamilj finns ytterligare ett antal konceptvarianter, som sätts samman utifrån dina behov och vår erfarenhet av drygt 200 000 Köksförnyelser.

De flesta kunder väljer en strategi där de erbjuder två-tre olika konceptvarianter, och ser till att dessa kommer från olika konceptfamiljer för att få en ekonomisk spridning. På så vis kan alla få möjlighet till köksförnyelse – från hyresgäster med begränsad betalningsförmåga till de som vill ha en mer komplett lösning. Dessutom får du som ägare med dig fler lägenheter i underhållsåtgärder.

I alla våra koncept ingår dialog med hyresgästerna, med smidiga system för val av produkter, färger etc. Dessutom ingår en löpande, trygghetsskapande dialog under genomförandet, vår s.k. Boendedialog®, som är utvecklad för att vara lättbegriplig oavsett språksituation.

modexa kök

Kökskoncept Bas

Dina hyresgäster kommer hem till ett förnyat kök med nya luckor, bänkskivor och lådor med tillhörande beslag – på mindre än en dag! Alla delar är prefabricerade och måttanpassade för att minimera montagetiderna hemma hos hyresgästen. Välj gärna koncept där det ingår att vi säkrar för framtiden med förvaltningsvinnare som läckageskydd i diskbänksskåp och kantskydd på bänkskivor.

Inom konceptfamiljen Bas finns flera olika konceptvarianter att välja mellan.

Kökskoncept Plus

Med Kökskoncept Plus får du allt enligt Bas samt ytterligare ett antal prefabricerade uppgraderingar som också monteras klart lagom tills att middagen ska lagas. Du kan till exempel sätta ny kompaktpanel som stänkskydd ovanpå det befintliga kaklet, öka på ergonomi och funktion med fler lådor eller varför inte komplettera med förbättrad förvaring i form av nya garderober i hall/sovrum.

Inom konceptfamiljen Plus finns flera olika konceptvarianter att välja mellan.

Kökskoncept Rum Plus

I Modexas större kökskonceptfamilj ingår ytterligare en nivå av förädling. Vanliga tillägg är stommålning, byte av kakel, ny diskbänk och blandare, ny belysning och förberedelse för diskmaskin, el uppgradering, golvläggning etc. Vi vet hur man kombinerar olika produkter för att köken skall kunna leva länge.

Kökskoncept Rum Plus inkluderar flera olika hantverksroller där vi tar hand om samordning och koordinering . Hårt styrda processer tillsammans med den mjuka Boendedialogen® möjliggör kvarboende även här. Vi säkrar självklart också att hyresgästerna har tillgång till kyl/frys, vatten och el i köket under förnyelsen.

Inom konceptfamiljen Rum Plus finns flera olika konceptvarianter.

Gör-det-själv

Om du har egen serviceavdelning, egna hantverkare och gott om tid över för projektledning kan du också välja Modexas koncept ”Gör-det-själv”. Vi utbildar då din personal till Modexamontörer. Efter det hanterar ni själva beställningarna direkt i vårt mätsystem. Vi på Modexa producerar och levererar produkterna och innehållet är lika prefabricerat som övriga Modexas koncept för att göra det så enkelt som möjligt för er personal. Men glöm inte att det är du som får leda jobbet, hantera kommunikationen med hyresgästerna, montera och ansvara för slutresultatet.

Vilket koncept skall du välja?

Förstudie enligt Modexametoden hjälper dig!

Vill du ge dina hyresgäster möjlighet att påverka sitt boende? Modexametoden erbjuder en ny väg till standardhöjning eller underhåll i dina bostadshus. Varsam renovering med kvarboende hyresgäster gör att du kan ta dig an uppgiften utan evakuering eller orimliga hyreshöjningar. Vi hjälper dig att analysera behov, beräkna kostnader, planera och genomföra – alltid med dina och hyresgästernas behov framför ögonen.

”En avgörande skillnad är att Modexamontören kommer på avtalad tid och stannar tills det är klart”

Modexametoden öppnar nya vägar framåt? Låt oss göra en förstudie!

Vilket erbjudande ska du då ge hyresgäster? Och vilken avkastning vill du ha på den valda standardhöjningen? Modexa har erfarenheten och metoderna som behövs.

Vi hjälper dig att:

 1. utforska vad du som fastighetsägare egentligen vill uppnå med projektet
 2. ta reda på vad hyresgästerna har för önskemål och hur deras betalningsförmåga ser ut
 3. göra en grundlig besiktning av de aktuella bostadshusen, och bedöma vad det finns för utmaningar och möjligheter
 4. sammanfatta analyserna till ett stabilt beslutsunderlag och en genomförandeplan med tydliga koncept och alternativ

Efter närmare 200 000 kök törs vi lova att du får ett riktigt bra beslutsunderlag med tydliga vägval framåt. Dessutom utlovar vi rätt avkastning, nöjda hyresgäster och hållbarhet i alla dimensioner när du följer våra rekommendationer.

Den färdiga förstudien kommer att presentera ett antal koncept för köksförnyelse utifrån just dina behov. Nästa steg är att fylla koncepten med innehåll, dvs välja olika luckor, färger, bänkar etc från Modexas sortiment. Kom ihåg att även enklare insatser ger snygga och hållbara kök!

Vi slänger varken ut hyresgäster eller stommar

Kvarboende hyresgäster är den stora hävstången med Modexametoden. När du slutar tänka evakuering öppnar sig helt nya möjligheter att renovera bostadshus långsiktigt och regelbundet. Vi har slipat på våra processer i decennier och vet precis hur man gör för att få jobbet gjort ”medan livet pågår”.

Varsamhet och hållbarhet är andra nyckelord i Modexametoden. Finns det fullt fungerande stommar i kök eller garderober så är det ju dumt att kasta ut dom. Det är bland annat så vi klarar konststycket att ”renovera medan livet pågår”.

Dessutom är kostnadsbilden betydligt vettigare, vilket gör att hyresgästerna har råd att bo kvar även efteråt.

Mjuka mot dig och dina hyresgäster, hårda mot oss själva!

För att lyckas med vår mission att renovera medan livet pågår krävs en noggrant utarbetad process för genomförandet, där vi är följsamma i dialogen med hyresgästerna men benhårda i kraven på oss själva. Alla luckor, lådfronter och lådhurtsar måttillverkas och förädlas i vår egen kvalitets- och miljöcertifierade produktionsanläggning. Produkterna lägenhetspackats sedan ihop med ytterligare tillbehör som ska distribueras till respektive lägenhet runt om i Sverige. Vårt logistikcenter ser till att allt blir rätt – emballage, transport och kvalitet på topp. Vi sköter såväl uppstart som genomförande. Du kan bara luta dig tillbaka.

Modexa

Ditt eget koncept

Tydliga koncept gör det enkelt att hitta ett nivå som passar dig. Vi hjälper dig hela vägen från förstudie till montering.
Modexa Montör

Låt hyresgästerna vara med

När hyresgästerna känner sig informerade och involverade blir renoveringsresan enklare. Vi tar hand om dialogens alla delar.
Modexa

Produkter & tjänster

Här berättar vi mer om vad du faktiskt köper när du renoverar med Modexametoden – både konsulttjänster och faktiska produkter.
Back To Top