skip to Main Content

Stambyteskoncept

modexa_badrum2

Stambyteskoncept

Hemligheten är att göra det mesta av jobbet i förväg

 

Vår ambition är att störa hyresgästerna så lite som möjligt. Därför planerar, projekterar och prefabricerar vi så mycket som möjligt i förväg.
Väl framme i lägenheten gör en av våra specialutbildade montörer merparten av installationerna på egen hand. Jobbet tar mindre än två veckor!

Tack vare möjligheten att montera ett nytt badrum inuti det gamla, slipper vi utföra flera störande och tidskrävande arbetsmoment i lägenheten. Dessutom kan vi garantera vår insatstid i och med att den tekniska lösningen gör badrummen ventilerade. Om vi stöter på en fuktskada, kan den alltså torka ut efter det att badrummet tagits i bruk.

Badrummets uppbyggnad – så här går det till

Vi börjar med att ta bort allting som ”sticker ut” på golv och väggar, till exempel toalettstol, handfat, dusch och badkar. Sedan tvättar vi av golv och väggar innan vi bygger upp ett regelsystem som fästs i de gamla väggarna. Vi monterar

sedan en våtrumsskiva som kläs med tätskikt och kakel eller våtrumslaminat. På golvet monterar vi en luftspalts- bildande matta som vi flytspacklar på. Därefter monterar vi tätskikt och klinker eller våtrumsmatta.

När ytskikten är klara monterar vi den nya inredningen, till exempel vägghängd wc-skål, handfat, duschväggar och badrumsskåp. Vi monterar ett nytt undertak och drar ut ventilationen till lämplig plats över duschen. Vi fäller in spotlight eller monterar en plafond som belysning.

De nya vatten- och avloppsledningarna dras i en våtrums- kassett. Den innehåller kall- och varmvattenledningar, av- loppsledningar samt cistern för den vägghängda wc-skå- len. Här kan man också dra värmestammar, elkablar m m.

Luftspalten – garanterar att vi håller tiden!

Vi bygger upp badrummet så att det skapas en luftspalt under golvet, bakom väggarna och över taket. Luften i spalten ventilerar vi ut med hjälp av husets ventilation, plus att vi öppnar en ventil till hallen där torr, frisk luft kommer in. Tack vare den här tekniska lösningen behöver de boende inte vänta ytterligare 4-6 veckor på sitt badrum om en fuktskada upptäcks. Luftspalten tar hand om den fuktiga luften och torkar ut eventuella fuktskador.

Modexa Bad

Stefan Hammarbäck

VD
0730-77 72 00
stefan.hammarback@modexa.se

Ola Ljungman

Försäljningschef
0730- 93 67 16
ola.ljungman@modexa.se

Dennie Raneryd

Projektledare, Modexa Bad AB
0761-30 86 05
dennie.raneryd@modexa.se

Artur Kielbasinski

Utbildningsansvarig
0735-08 79 79
artur.kielbasinski@modexa.se

Egen Dusch Och Toalett Under Tiden

Boendefokus

Varje lägenhet får egen toalett och dusch under tiden
Modexa

Helhetsansvar

Vi tar ansvar för såväl leverans- precision som boendedialog

Stambyteskoncept

Hemligheten är att göra det mesta av jobbet i förväg
Back To Top