skip to Main Content

Modexa Bad & Stam

Ett enklare, säkrare och mer effektivt alternativ

Svenska flerfamiljshus har problem. En försiktig beräkning säger att 300 000 badrum är i akut behov av renovering! Dagens metoder är för dyra, för långsamma och för oberäkneliga. Modexa erbjuder därför ett efterlängtat alternativ.

Ett skönare sätt att renovera badrum och stammar

Många hyresvärdar och bostadsrättsföreningar blir oroliga när det är dags för bad- och stamrenovering. Det känns dyrt, svårt och jobbigt. Därför skjuter man gärna beslutet framför sig. Som tur är finns Modexa. Vi är specialister på att renovera medan livet pågår. Hela vårt arbetssätt är utvecklat för att göra resan så bekväm som möjligt.

Vi stör bara i tio dagar

Vårt löfte är att vi kan ha ett nytt badrum med stammar klart på bara tio dagar! Och den tiden garanterar vi. När du jobbar med Modexa finns varken oväntade förseningar eller oväntade utgifter.

Egen dusch och toalett under tiden

Under renoveringstiden får de boende ett eget duschrum med toalett på gården. De boende behöver inte dela med någon annan under de tio dagar vi är i deras lägenhet. . Våra specialbyggda vagnar är fräscha och tillgängliga dygnet runt.

Inga överraskande prispåslag

Vi gör det mesta av arbetet innan montören kliver in i badrummet. Allt är planerat och producerat i förväg. Det gör att tillkommande kostnader, som man normalt får räkna med i stort sett försvinner.

Vi tar hand om oron och frågorna

Ett bad- och stambyte innebär ofta extrajobb för dig som är ansvarig. Det blir många frågor och mycket oro. När du jobbar med Modexa blir resan enklare. Vi tar ansvar för dialogen med de boende genom hela processen ända fram till slutbesiktning.

Egen dusch och toalett under tiden

Vi tar med erfarenheterna från köket in i badrummet

Kanske känner du Modexa som företaget som specialiserat sig på att renovera kök med kvarboende hyresgäster. Under två decennier har vi kunnat förfinat våra metoder och lärt oss otroligt mycket om hur man effektiviserar processer och skapar nöjda hyresgäster.

Kunskapen om hur man renoverar badrum ”medan livet pågår” har vi förvärvat. Till det har vi lagt vår erfarenhet från 250 000 kök, och erbjuder nu marknaden en välslipad utmanare inom badrums- och stamrenoveringar.

modexa

Hemligheten är att göra det mesta av jobbet i förväg

Vår ambition är att störa hyresgästerna så lite som möjligt. Därför planerar, projekterar och prefabricerar vi så mycket som möjligt i förväg.

Väl framme i lägenheten gör en av våra specialutbildade montörer merparten av installationerna på egen hand. Jobbet tar mindre än två veckor!

Tack vare möjligheten att montera ett nytt badrum inuti det gamla, slipper vi utföra flera störande och tidskrävande arbetsmoment i lägenheten. Dessutom kan vi garantera vår insatstid i och med att den tekniska lösningen gör badrummen ventilerade. Om vi stöter på en fuktskada, kan den alltså torka ut efter det att badrummet tagits i bruk.

anders-axelsson-brf-brickegarden

Mina bästa råd till föreningar som ska renovera badrum och stammar

När BRF Brickegården i Karlskoga skulle renovera stammar och badrum föll valet på Modexa. Vicevärden Anders Axelsson var engagerad i arbetet.

– Det var förstås hel del jobb och mycket nya beslut att fatta. Frågorna var många och vi insåg snabbt att det gäller att hitta rätt bland alla entreprenörer. Samtidigt ville vi skapa trygghet för oss i föreningen, både som styrelsemedlemmar och som boende. Arbetet har varit i full gång sedan oktober månad och vi har hela tiden känt att vårt val har varit det rätta. Skulle någon annan bostadsrättsförening idag fråga mig om mina bästa råd inför en stam- och badrumsrenovering skulle jag absolut svara så här:

Lär av andras misstag

Hälsa på en annan förening som redan gjort samma sak. Lyssna på deras tips och råd, så att ni gör om det som fungerade bra och inte faller i samma eventuella fällor som de gjorde.  Allt detta för att känna en trygghet att kunna och våga trycka på startknappen.

Försök komma till skott

Det kostar tid och pengar att förbereda och förbereda och sedan ändå inte sätta igång. Jag har hört om föreningar som har lagt ner en massa tid på förberedelser och ändå inte startat arbetet.

Få med medlemmarna

Ha ett extra medlemsmöte där entreprenören ger bra information om hur det kommer att gå till och svarar på frågor. Att svara på hur processen kommer att se ut är faktiskt viktigare än vad som kommer att ske rent tekniskt. Dialog med de boende är A och O. Se till att den entreprenör ni väljer har en tät dialog med de boende under hela renoveringen.

Hitta någon som passar just er

Det är viktigt att ni samarbetar med en entreprenör som har samma värderingar som ni har. Då är förutsättningarna att det ska bli så smidigt som möjligt väldigt mycket större. Hitta ett företag som ni känner förtroende för och som levererat ett väl bearbetat underlag.

Välkommen till Brickegården så får ni se hur det fungerar på riktigt och kan få fler tips om ni vill!

Har du kommit närmare ett tryggt beslut?

Kontakta gärna oss på Modexa Bad så berättar vi mer!

Kasper Nilsson

Kasper Nilsson

VD
0767-88 67 88
kasper.nilsson@modexa.se

Stefan Hammarbäck

Entreprenadchef
0730-77 72 00
stefan.hammarback@modexa.se

Jimmi Knutström

Chef Inköp/logistik
0761-30 86 68
jimmi.knutstrom@modexa.se

Dennie Raneryd

Projektledare
0761-30 86 05
dennie.raneryd@modexa.se

Back To Top